Houten ringen

Het verzorgen van een houten ring

De eikenhouten ringen vergen iets meer verzorging (en liefde;)) dan een (edel)metalen ring. Hoe meer je de ring draagt hoe meer verzorging. De verzorging houdt in:

1. Bij het droog uitzien van het hout invetten of in-oliën. Dit kan door met een wattenstaafje in het bijgeleverde olieflesje (met houtolie) te dopen en de ring in te smeren. Als het olieflesje op is, kan dit ook met bijvoorbeeld olijfolie, bijenwas of kokosolie. Doe het insmeren bij voorkeur ’s avonds zodat de olie of vet goed in de ring kan trekken een nachtje zonder dat je hem omhebt.

2. Handen wassen geen probleem, maar gebruik geen desinfecterende handgel oid als je de ring draagt. Doe dan de ring tijdelijk af.

3. Bij douchen en/of bad bij voorkeur ring afdoen, te lang in het water maakt het hout week en is er kans op scheuring.

4. Gebruik geen chemicaliën of andere chemische spullen op de ring, dus bij schoonmaken met dergelijke spullen, doe je ring dan af. Doe de ring ook niet om met zwemmen in een zwembad.

De skateboard ringen

De skateboardringen hebben in vergelijking met de eikenhouten ringen minder verzorging nodig, omdat ze uit verschillende lagen bestaan en omdat ze afgelakt zijn. De verschillende lagen zorgen ervoor dat de ring extra stevig zijn. De aflaklaag is halfglanzend en heeft een mooi effect op de gerecyclede skateboard ringen.